• Home
  • /
  • Sveta Himalaja & Taj Mahal
Sveta Himalaja & Taj Mahal

Sveta Himalaja & Taj Mahal

Polasci svakog petka

Itinerer: Delhi (1) – Amritsar (1) – Dharamsala (2) – Manali (2) – Shimla (2) – Delhi (1) – Agra (2) – Jaipur (2) – Delhi      
13 noći / 14 dana


Dan 1. Petak: Dolazak u Delhi
Po dolasku u glavni grad Indije, naš predstavnik ce vas sačekati i nakon tople dobrodošlice bićete prevezeni do vašeg hotela. Noćenje.

Dan 2. Subota: Voz Delhi – Amritsar
Rano jutros, trasfer a želežličku stanicu i vozom do Amitsara, grada Zlatnog hrama.
Po dolasku, prijavite se u hotel i osvežite se. Ovog popodneva, pređite na indijsko-pakistansku granicu. Posjetit ćete Vagah granicu, da biste videli ceremoniju “spuštanje zastave”. Ova jedinstvena ceremonija obuhvata paradu Indijskih graničnih snaga bezbednosti i vojnika Pakistan Rendžera. U večernjim satima posjetite pjenušani Zlatni hram, najpopularniji Sikh hram u Indiji.

Dan 3. Nedelja: Amritsar – Dharamsala [200 Kms / 6 Hrs]
Posle doručka gradsko razgledaje Amritsara, posjetićete Jallianvallah Bagh (poznate bašte blizu Zlatnog hrama, koje govore o najstrašnijem masakru pre nezavisnosti u Indiji) i Muzeju Ram Bagh (zatvoreno u ponedjeljak).
Posle podne nastavak puta do Dharamsale. Po dolasku smeštaj uhotel za boravak od 2 noći.

Dan 4. Ponedeljak: Dan u Dharamsala
Nakon doručka, posetite Mcleodganj, poznati mali grad Dharamshala poznat i kao “Mali Tibet”, i dom trenutne Dalaj Lame. Na početku Mcleodganj je mali bazar ispunjen različitim tibetanskim rukotvorinama i artefakatima; prema kraju grada, leži manastir Namgial. Spoljni zid manastira okružen je redovima molitvenih točkova. Unutar manastira su veliki idoli Lorda Buda, Avalokteshvara i Padmasambhava i zidova obloženih Thangkama. Šarmantna crkva sv. Jovana u pustinji nalazi se ovde i ovo je poslednje mesto odmora Lorda Elgina, britanskog viceroga Indije tokom 19. veka.

Dan 5. Utorak: Dharamsala – Manali [260 Kms / 8 Hrs]
Uživajte u jutarnjim časovima u Dharamsala. Kasnije, krenite u scensko vožnje do brda Manali. Po dolasku u Manali, prijavite se u svoj hotel za boravak od 2 noći.

Dan 6. Sreda: Dan u Manali
Manali se nalazi usred borovog drveta sa visokim gorama iznad i reka Beas teče ispod. Manali, u glavi Kullu doline je takođe epicentar za šetnje i trekove na Himalujama. Posetite vrele izvore u Dolini Parvati, koji su jedan od najtoplijih na svetu i poseduju lekovite kvalitete. Uživajte u prirodnim šetnjama uz zelene scenske planine Manali.

Dan 7. Četvrtak: Manali – Shimla [260 Kms / 8 Hrs]
Uživajte u jutarnjim satima u Manali. Kasnije, započinje scensko vožnje do Šimle, nekadašnjeg ljetnog glavnog grada Britanske Indije, postavljenog usred snežnih planina, koji nudi zapanjujući pogled na Himalaj. Po dolasku u Šimlu, prijavite se u svoj hotel za boravak od 2 noći.

Dan 8. Petak: Dan in Shimla
Nakon doručka, uživajte u obilasku Šimle, posećujući slavnu Hrišćanu, drugu najstariju crkvu u severnoj Indiji. Kasnije posetite državni muzej Shimla, u kojem se nalazi zbirka minijaturnih slika “Pahari”, skulptura, kovanica, rezbarije i kostimi, tekstil i nakit regiona. Lagana šetnja duž puta Mall vam pruža osećaj za životni stil domaćih ljudi u Šimli.

Dan 9. Subota: Voz Shimla – Delhi
Nakon doručka, odvezite se do željezničke stanice da uhvatite svoj voz do Delhija. Po dolasku u Delhi, prijavite se u svoj hotel za noćenje.

Dan 10. Nedelja: Delhi – Agra [205 Kms / 4 Hrs]
Jutros, otkrijte istoriju i nasledstvo Delhija, posjet Kutab Minar, finom primeru indo-islamske arhitekture. Vožnja do starog dela grada, šetnja kroz prometne ulice Chandni Chovka do Jame Masjid najveće džamije u Indiji., prolazite pored prekrasne Crvene tvrđave, Indijske kapije, predsedničke kuće, parlamenta i drugih zgrada Vladinog sekretarijata Delhija.
U popodnevnim satima krenite na svoj put do Agre, grada svetski poznatog Tadž Mahala.
Po dolasku u Agru, smeštaj u hotelu.i noćenje

Dan 11. Ponedeljak: Dan u Agri
Ovog jutra svedočite nadrealističkim pogledom na Tadž Mahal. Uđite u ovaj večni simbol ljubavi i uživajte u jedinstvenom dizajnu i simetriji koji se rimuju kao pesma napisana u mermeru. Tadž Mahal je ekstravagantno prikazivanje ljubavi koju je izgradio Šah Jahan u znak sjećanja na njegovu voljenu suprugu Mumtaz Mahal.
Sledi poseta prelepoj tvrđavi Agra, izgrađene crvenim peščanim kamenjem, koja obuhvata velelepne palate, dvorane za javnu i privatnu publiku i prelepe baste.
Fakultativno: Uveče imate mogućnost gledanja uživo pozorišne predstave koja će vas uvesti u priču Tadž Mahala. Gledajte spektakularne performanse – “Mohabbat Taj – Saga ljubavi”, postavljajući najveću repliku Tadž Mahala i izvodeći legendu o ljubavi koja je stvorila ovaj veličanstveni mauzolej (uz doplatu)

Dan 12. Utorak: Agra – Jaipur [240 Kms / 5 Hrs]
Posle doručka, krenite u lagodnu vožnju do Džajpura – zemlje Radžputova. Džajpur je bogatstvo boja, plesa i tradicionalnih umetnosti i zanata poznat kao “Pink City”. Džajpur je dom drevnih utvrđenja , palata i jedan je od planski izgrađenih gradova Indije.
Na putu do Džajpura posetite Fatehpur Sikri glavni grad Mugalskog carstva u 16. veku. Po dolasku smeštaj u hotelu za boravak u trajanju od 2 noći. Uživajte u večernjim časovima u Džajpuru.
Fakultativno: Večeras imate mogućnost da saznate više o lokalnom načinu života i kulturi Indije na večeri u indijskoj kući. Provedite vreme razgovarajući sa svojim domaćinima i saznajte njihov način života. Možete se takođe opredeliti i za jedinstvenu priliku da uđete u indijsku kuhinju i naučite kulinarske i praktične savete o indijskoj kuhinji (uz doplatu).

Dan 13. Sreda: Dan u Jaipur
Posle doručka poseta Amberskoj tvrđavi, koja je sagrađena u 16.veku. Vožnja na slonovima će vam pomoći da stignete do tvrđave,a možete izabrati i vožnju džipovima do tvrđave.
Ovog popodneva poseta kompleksu “City Palace” sa svojim muzejima i Jantar Mantar drevnom astronomskom opservatorijom i Hava Mahal (Palace of Winds) sagrađenom u 18. veku. Ova palata sa bezbroj prozora i ekraniziranim balkonima posebno je izgrađena da bi žene kraljevske porodice posmatrale grad i procesije skrivene od pogleda građana.
Kasnije istražite mnogobrojne aspekte zanata Jaipuria kao što je izrada dragulja, keramike,, šarenih vezenih tkanina sa ogledalima, tkanih tepiha itd. – gledajte umetnike na poslu i uživajte u kupovini suvenira u ovom živopisnom gradu Jaipuru.

Dan 14. Četvrtak: Jaipur – Delhi [260 Kms / 6 Hrs]
Posle doručka, započnite vožnju do Delhija, gde ćete biti prebačeni na Međunarodni aerodrom da biste uhvatili svoj let kući.

FDT 8 – Sveta Himalaja & Tadž Mahal   SVAKOG PETKA
Delhi (1) – Amritsar (1) – Dharamsala (2) – Manali (2) – Shimla (2) – Delhi (1)

– Agra (2) – Jaipur (2) – Delhi

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNIM SOBAMA U AMERIČKIM DOLARIMA 4* 3*
Cena aranžmana po osobi $1,480 $1,235
Doplata za jednokrevetnu sobu $465 $315
Ulaznice i ostale vožnja po osobi $95 $95

Uključuje/Isključuje

UKLJUČUJE:

# Smeštaj u dvokrevetnim sobama
# Doručak –  švedski sto u svim hotelima.
# Asistencija i pomoć prilikom dolaska i odlaska
# Klimatizovana vozila za sve transfere, izlete i obilaske
# Vodič na engleskom jeziku za sve izlete i razgledanja.
# Sve važeće lokalene takse u Indiji

ISKLJUČUJE
# Troškovi lične prirode poput, telefona, naknade za korišćenje kamere na

spomenicima, medicinske troškove, takse na aerodromu
# Lokalna plaćanja kao što su bakšis itd.
# Ulaznice za posete spomenicima i ostale vožnje citirane kao dodatak
# Domaće / međunarodne avio karte
# Troškove za Indijsku vizu
# Fakultativne izlete, kao što je navedeno u itinereru
# Bilo koje druge usluge koje nisu navedene gore kao uključeno

POSEBNE NAPOMENE
# Taj Mahal je zatvoren u petak
# Domaći letovi u Indiji ograničavaju prtljag do 15 kg za check-in i 07 kg za ručni prtljag
# Prijava u hotelima obično je 14: 00 č / 12: 00 č (Check-in/Check-out)
# Cena uključuje samo stavke navedene u itinereru
# Cena je izražena po osobi, u američkim dolarima, u dvokrevtnim sobama
# U slučaju bilo kakvih značajnih promena ili fluktuacija devize ili izmjena u porezima, ili bilo kakvog povećanja cene goriva, zadržavamo pravo da prilagodimo cenu putovanja prema tome.
U slučaju bilo kakvog otkaza, odstupanja ili kašnjenja zbog vremenskih uslova, saobraćaja, političkih uslova i / ili drugih događaja više sile, ponudićemo alternative uzimajući u interes klijenta i uz odobrenje klijenta. Ukoliko takvi alternativni aranžmani imaju dodatne troškove, isti će snositi klijent. Klijent neće imati pravo na povraćaj za bilo kakvo propušteno razgledanje koje proizilazi iz događaja koji su izvan naše kontrole.

Brza pretraga

Back to Top