Zlatni Trougao

Zlatni Trougao

Polasci svake subote

Itinerer: Delhi (1) – Agra (2) – Jaipur (2) – Delhi
5 noči / 6 dana


Dan 1. SUBOTA: Dolazak u Delhi
Po dolasku u glavni grad Indije naš predstavnik će vas sačekati i nakon tople dobrodošlice bićete prevezeni do vašeg hotela. Noćenje.
Dan 2. NEDELJA: Delhi – Agra [205 Kms / 4 Hrs]
Jutros, otkrijte istoriju i nasledstvo Delhija, posjet Kutab Minar, finom primeru indo-islamske arhitekture. Vožnja do starog dela grada, šetnja kroz prometne ulice Chandni Chovka do Jame Masjid najveće džamije u Indiji., prolazite pored prekrasne Crvene tvrđave, Indijske kapije, predsedničke kuće, parlamenta i drugih zgrada Vladinog sekretarijata Delhija.
U popodnevnim satima krenite na svoj put do Agre, grada svetski poznatog Tadž Mahala.
Po dolasku u Agru, smeštaj u hotelu.i noćenje

Dan 3. PONEDELJAK: Dan u Agra
Ovog jutra svedočite nadrealističkim pogledom na Tadž Mahal. Uđite u ovaj večni simbol ljubavi i uživajte u jedinstvenom dizajnu i simetriji koji se rimuju kao pesma napisana u mermeru. Tadž Mahal je ekstravagantno prikazivanje ljubavi koju je izgradio Šah Jahan u znak sjećanja na njegovu voljenu suprugu Mumtaz Mahal.
Sledi poseta prelepoj tvrđavi Agra, izgrađene crvenim peščanim kamenjem, koja obuhvata velelepne palate, dvorane za javnu i privatnu publiku i prelepe baste.
Fakultativno: Uveče imate mogućnost gledanja uživo pozorišne predstave koja će vas uvesti u priču Tadž Mahala. Gledajte spektakularne performanse – “Mohabbat Taj – Saga ljubavi”, postavljajući najveću repliku Tadž Mahala i izvodeći legendu o ljubavi koja je stvorila ovaj veličanstveni mauzolej (uz doplatu)

Dan 4. UTORAK: Agra – Jaipur [240 Kms / 5 Hrs]
Posle doručka, krenite u lagodno vožnje do Džajpura – zemlje Rajputova. Džajpur je bogatstvo boja, plesa i tradicionalnih umjetnosti i zanata. Znan kao “Pink Citi”, Džajpur je dom drevnih utvrđenja i palata i jedan je od najpovoljnijih planova Indije.
Na putu do Džajpura posetite Fatehpur Sikri, glavni grad Mugalne carstva u 16. veku. Po dolasku boravite u hotelu u trajanju od 02 noći. Uživajte u večernjim časovima u Džajpuru
Opcija za domaćinsku večeru: Već večeras imate mogućnost da saznate više o lokalnom načinu života i kulturi Indije na večeri u indijskoj kući. Provedite vreme razgovora sa svojim domaćinima i saznajte o njihovom načinu života. Možete se takođe opredeliti za jedinstvenu priliku da uđete u indijansku kuhinju i naučite staro umetnost indijskih kulinarskih užitaka. Vaši domaćini će rado podijeliti svoje tajne recepte i dati vam neke praktične savjete o indijskom kuhanju (uz doplatu)

Dan 5. SREDA: Dan u Jaipur
Posle doručka poseta Amberskoj tvrđavi, koja je sagrađena u 16.veku. Vožnja na slonovima će vam pomoći da stignete do tvrđave,a možete izabrati i vožnju džipovima do tvrđave.
Ovog popodneva poseta kompleksu “City Palace” sa svojim muzejima i Jantar Mantar drevnom astronomskom opservatorijom i Hava Mahal (Palace of Winds) sagrađenom u 18. veku. Ova palata sa bezbroj prozora i ekraniziranim balkonima posebno je izgrađena da bi žene kraljevske porodice posmatrale grad i procesije skrivene od pogleda građana.
Kasnije istražite mnogobrojne aspekte zanata Jaipuria kao što je izrada dragulja, keramike,, šarenih vezenih tkanina sa ogledalima, tkanih tepiha itd. – gledajte umetnike na poslu i uživajte u kupovini suvenira u ovom živopisnom gradu Jaipuru.

Dan 6. ČETVRTAK: Jaipur to Delhi [260 Kms / 6 Hrs]
Posle doručka odlazak na Međunarodni aerodrom u Delhi i povratak kuci.

FDT 1 – Zlatni Trougao SVAKE SUBOTE
Delhi (1) – Agra (2) – Jaipur (2) – Delhi
CENA PO OSOBI U DVOKREVETNIM SOBAMA U AMERIČKIM DOLARIMA 4* 3*
Cena aranžmana po osobi $405 $300
Doplata za jednokrevetnu sobu $245 $150
Ulaznice i ostale vožnja po osobi $100 $100

 

Uključuje/Isključuje

UKLJUČUJE:

# Smeštaj u dvokrevetnim sobama
# Doručak –  švedski sto u svim hotelima.
# Asistencija i pomoć prilikom dolaska i odlaska
# Klimatizovana vozila za sve transfere, izlete i obilaske
# Vodič na engleskom jeziku za sve izlete i razgledanja.
# Sve važeće lokalene takse u Indiji

ISKLJUČUJE
# Troškovi lične prirode poput, telefona, naknade za korišćenje kamere na

spomenicima, medicinske troškove, takse na aerodromu
# Lokalna plaćanja kao što su bakšis itd.
# Ulaznice za posete spomenicima i ostale vožnje citirane kao dodatak
# Domaće / međunarodne avio karte
# Troškove za Indijsku vizu
# Fakultativne izlete, kao što je navedeno u itinereru
# Bilo koje druge usluge koje nisu navedene gore kao uključeno

POSEBNE NAPOMENE
# Taj Mahal je zatvoren u petak
# Domaći letovi u Indiji ograničavaju prtljag do 15 kg za check-in i 07 kg za ručni prtljag
# Prijava u hotelima obično je 14: 00 č / 12: 00 č (Check-in/Check-out)
# Cena uključuje samo stavke navedene u itinereru
# Cena je izražena po osobi, u američkim dolarima, u dvokrevtnim sobama
# U slučaju bilo kakvih značajnih promena ili fluktuacija devize ili izmjena u porezima, ili bilo kakvog povećanja cene goriva, zadržavamo pravo da prilagodimo cenu putovanja prema tome.
U slučaju bilo kakvog otkaza, odstupanja ili kašnjenja zbog vremenskih uslova, saobraćaja, političkih uslova i / ili drugih događaja više sile, ponudićemo alternative uzimajući u interes klijenta i uz odobrenje klijenta. Ukoliko takvi alternativni aranžmani imaju dodatne troškove, isti će snositi klijent. Klijent neće imati pravo na povraćaj za bilo kakvo propušteno razgledanje koje proizilazi iz događaja koji su izvan naše kontrole.

Brza pretraga

Back to Top