• Home
  • /
  • Biseri Kerale & Severna Indija
Biseri Kerale & Severna Indija

Biseri Kerale & Severna Indija

Polasci svakog utorka

Itinerer:   Kochi (2) – Periyar (1) – Kumarakom (1) – Kochi / Delhi (1) – Agra (2) – Jaipur (2) – Delhi 

09 noći / 10 dana

Dan 1. Utorak: Dolazak u Kochi
Prihvatite Kochi, kao naj kosmopolitski grad Kerala. Po dolasku na aerodrom, susreće vas naš predstavnik i pratite u svoj hotel za boravak od 2 noći.
Kochi, poznat i kao kraljica arapskog mora, jedna je od najboljih prirodnih luka na svetu. Počevši od holandskih, portugalskih i britanskih, Koči je bio mesto prvih evropskih kolonijalnih naselja u Indiji.

Dan 2. Sreda: Dan u Kochi
Nakon doručka, vodite šetnju kroz istorijski četvrti Fort Kochi. Jutros ćemo posetiti holandsku palatu, jevrejsku sinagogu, Crkvu Sv. Franje i videti autentične kineske ribarske mreže koje su još u upotrebi.
Danas Vam nudimo neke opcije koje možete izabrati. Uživajte u vašem popodnevnom istraživanju Koči onako kako želite.
Iskustva vezane za kulturu:
Opciona selidba: Imate opciju da uživate u poludnevnoj turneji o bujnom zelenom otokovom selu (agri farmi) u blizini Koči, okruženih bočnim i obližnjim poljima. Upoznajte lokalce da biste razumeli osnovne elemente lokalnog života u selu Kerala, čiji dominira kokos. Uživajte u krstarenju brodom u tradicionalnom brodu. Provedite popodne posećujući lokalne plantaže, pogledajte obradu preje od kokosovog oraga, obradu kopre, uzgoj kraba, obradu klesnih mesa, rad kineskih ribarskih mreža, tkanje kokosovih listova i ukrštanje ribe. (uz doplatu)
Opcioni kulturni večernji večer: Veče, imate mogućnost da gledate spektakularnu performansu Katakali. Katakali je jedna od najstarijih pozorišnih formi u Indiji. To je spektakularna kombinacija drame, plesa, muzike i rituala. Karakteri sa živopisnim slikanim licima i detaljnim kostimima ponavljaju priče iz hinduističkih epskih Mahabharata i Ramaiane (uz doplatu)
Opcioni motorni brodski krstarenje: Uživajte u krstarenju brodom za vožnju suncem uz obalu Kochia, gde vidite spektakularan zalazak sunca i svakodnevni životni stil duž pristaništa Kochi. (uz doplatu).

Dan 3. Četvrtak: Kochi – Periyar [190 Kms / 5 Hrs]
Posle doručka, krenite na scensko vožnje do Periiar, divlje životinje i začinske planine Kerala. Ovog popodneva, uzmite planinarsku turneju i upoznajte se sa misterijom i istorijom indijskih začina. Dobijate priliku da kupite mirisne začine na lokalnom tržištu.
Uživajte u večernjim satima u Periiar-u.
Opciono Večernja tura: Veče, imate mogućnost da posetite svetilište Periiar Vildlife, jednu od najfinijih rezervata slonova južne Indije. Vodite pešačenje nacionalnog parka, otkrivajući ptice selivke i lokalni biljni život oko jezera (uz doplatu).

Dan 4. Petak : Periyar – Kumarakom [180 Kms / 4.5 Hrs]
Posle doručka vozi do Kumarakoma, primorskog grada u pozadini Kerala. Po dolasku, prijavite se u hotel i osvežite se.
Uživajte u popodnevnim zabavama u Kumarakomu.
Opciono bočno okruženje Sunset Cruise: Ovog puta uživajte u krstarenju čamcem za sunčanje duž obala Kumarakoma. Kerala backvaters se sastoji od složene mreže laguna, jezera i kanala i najbolje se iskusite dok polako skenjate lavirint kanala, ceni život na obalama, bujne zelene riže i kokosove šume (uz doplatu)

Dan 5. Subota: Kumarakom – Kochi [90 Kms / 2 Hrs]
Let Kochi – Delhi
Nakon laganog doručka, krenite na povratak u Kochi, gde ćete biti prebačeni na aerodrom da biste uhvatili svoj let do glavnog grada Indije u Delhiju.
Po dolasku u Delhi, prijavite se u svoj hotel za noćenje.

Dan 6. Nedelja: Delhi – Agra [205 Kms / 4 Hrs]
Jutros, otkrijte istoriju i nasledstvo Delhija, posjet Kutab Minar, finom primeru indo-islamske arhitekture. Vožnja do starog dela grada, šetnja kroz prometne ulice Chandni Chovka do Jame Masjid najveće džamije u Indiji., prolazite pored prekrasne Crvene tvrđave, Indijske kapije, predsedničke kuće, parlamenta i drugih zgrada Vladinog sekretarijata Delhija.
U popodnevnim satima krenite na svoj put do Agre, grada svetski poznatog Tadž Mahala.
Po dolasku u Agru, smeštaj u hotelu.i noćenje

Dan 7. Ponedeljak : Dan u Agri
Ovog jutra svedočite nadrealističkim pogledom na Tadž Mahal. Uđite u ovaj večni simbol ljubavi i uživajte u jedinstvenom dizajnu i simetriji koji se rimuju kao pesma napisana u mermeru. Tadž Mahal je ekstravagantno prikazivanje ljubavi koju je izgradio Šah Jahan u znak sjećanja na njegovu voljenu suprugu Mumtaz Mahal.
Sledi poseta prelepoj tvrđavi Agra, izgrađene crvenim peščanim kamenjem, koja obuhvata velelepne palate, dvorane za javnu i privatnu publiku i prelepe baste.
Fakultativno: Uveče imate mogućnost gledanja uživo pozorišne predstave koja će vas uvesti u priču Tadž Mahala. Gledajte spektakularne performanse – “Mohabbat Taj – Saga ljubavi”, postavljajući najveću repliku Tadž Mahala i izvodeći legendu o ljubavi koja je stvorila ovaj veličanstveni mauzolej (uz doplatu)

Dan 8. Utorak: Agra – Jaipur [240 Kms / 5 Hrs]
Posle doručka, krenite u lagodnu vožnju do Džajpura – zemlje Radžputova. Džajpur je bogatstvo boja, plesa i tradicionalnih umetnosti i zanata poznat kao “Pink City”. Džajpur je dom drevnih utvrđenja , palata i jedan je od planski izgrađenih gradova Indije.
Na putu do Džajpura posetite Fatehpur Sikri glavni grad Mugalskog carstva u 16. veku. Po dolasku smeštaj u hotelu za boravak u trajanju od 2 noći. Uživajte u večernjim časovima u Džajpuru.
Fakultativno: Večeras imate mogućnost da saznate više o lokalnom načinu života i kulturi Indije na večeri u indijskoj kući. Provedite vreme razgovarajući sa svojim domaćinima i saznajte njihov način života. Možete se takođe opredeliti i za jedinstvenu priliku da uđete u indijsku kuhinju i naučite kulinarske i praktične savete o indijskoj kuhinji (uz doplatu).

Dan 9. Sreda: Dan u Jaipur
Posle doručka poseta Amberskoj tvrđavi, koja je sagrađena u 16.veku. Vožnja na slonovima će vam pomoći da stignete do tvrđave,a možete izabrati i vožnju džipovima do tvrđave.
Ovog popodneva poseta kompleksu “City Palace” sa svojim muzejima i Jantar Mantar drevnom astronomskom opservatorijom i Hava Mahal (Palace of Winds) sagrađenom u 18. veku. Ova palata sa bezbroj prozora i ekraniziranim balkonima posebno je izgrađena da bi žene kraljevske porodice posmatrale grad i procesije skrivene od pogleda građana.
Kasnije istražite mnogobrojne aspekte zanata Jaipuria kao što je izrada dragulja, keramike,, šarenih vezenih tkanina sa ogledalima, tkanih tepiha itd. – gledajte umetnike na poslu i uživajte u kupovini suvenira u ovom živopisnom gradu Jaipuru.

Dan 10. Četvrtak: Jaipur – Delhi [260 Kms / 6 Hrs] (DEPARTURE)
Posle doručka, započnite vožnju do Delhija, gde ćete biti prebačeni na Međunarodni aerodrom da biste uhvatili svoj let kući. Travelite (Indija) usluge raskidaju u Delhiju.

FDT 11 – Biseri Kerale & Severna Indija   SVAKOG UTORKA
Kochi (2) – Periyar (1) – Kumarakom (1) – Kochi / Delhi (1) – Agra (2) – Jaipur (2) – Delhi
CENA PO OSOBI U DVOKREVETNIM SOBAMA U AMERIČKIM DOLARIMA 4* 3*
Cena aranžmana po osobi $880 $785
Doplata za jednokrevetnu sobu $260 $195
Ulaznice i ostale vožnja po osobi $100 $100
Avio karta za Kochi – Delhi $120 $120
(Cena avio karte je indikativan. Podležen promeni u slučaju prevoznik promeni cenu)

Uključuje/Isključuje

UKLJUČUJE:

# Smeštaj u dvokrevetnim sobama
# Doručak –  švedski sto u svim hotelima.
# Asistencija i pomoć prilikom dolaska i odlaska
# Klimatizovana vozila za sve transfere, izlete i obilaske
# Vodič na engleskom jeziku za sve izlete i razgledanja.
# Sve važeće lokalene takse u Indiji

ISKLJUČUJE
# Troškovi lične prirode poput, telefona, naknade za korišćenje kamere na

spomenicima, medicinske troškove, takse na aerodromu
# Lokalna plaćanja kao što su bakšis itd.
# Ulaznice za posete spomenicima i ostale vožnje citirane kao dodatak
# Domaće / međunarodne avio karte
# Troškove za Indijsku vizu
# Fakultativne izlete, kao što je navedeno u itinereru
# Bilo koje druge usluge koje nisu navedene gore kao uključeno

POSEBNE NAPOMENE
# Taj Mahal je zatvoren u petak
# Domaći letovi u Indiji ograničavaju prtljag do 15 kg za check-in i 07 kg za ručni prtljag
# Prijava u hotelima obično je 14: 00 č / 12: 00 č (Check-in/Check-out)
# Cena uključuje samo stavke navedene u itinereru
# Cena je izražena po osobi, u američkim dolarima, u dvokrevtnim sobama
# U slučaju bilo kakvih značajnih promena ili fluktuacija devize ili izmjena u porezima, ili bilo kakvog povećanja cene goriva, zadržavamo pravo da prilagodimo cenu putovanja prema tome.
U slučaju bilo kakvog otkaza, odstupanja ili kašnjenja zbog vremenskih uslova, saobraćaja, političkih uslova i / ili drugih događaja više sile, ponudićemo alternative uzimajući u interes klijenta i uz odobrenje klijenta. Ukoliko takvi alternativni aranžmani imaju dodatne troškove, isti će snositi klijent. Klijent neće imati pravo na povraćaj za bilo kakvo propušteno razgledanje koje proizilazi iz događaja koji su izvan naše kontrole.

Brza pretraga

Back to Top