• Home
  • /
  • Biseri Nepala i Severne Indije
Biseri Nepala i Severne Indije

Biseri Nepala i Severne Indije

Polasci svakog ponedeljka

Itinerer: Kathmandu (3) – Varanasi (2) – Khajuraho (1) – Agra (2) – Jaipur (2) – Delhi (1)
11 noči / 12 dana


Dan 1. Pondeljak: Dolazak u Kathmandu
Po dolasku u Kathmandu naš predstavnik na aerodromu čeka vas i transfer do hotela. Slobodno vreme radi  prilagođavanja  velikoj nadmorskoj visini Katmandua.

Dan 2. Utorak: Dan u Kathmandu
Poseta Boudhanath Stupa, što znači “Gospodar mudrosti”. Ovaj tibetanski budistički spomenik najveća je stupa u Nepalu i jedan od najvećih na svetu.
Takođe posetite Hram Pashupatinath, hram posvećen Gospodu Šivi i jednoj od najsvetijih hinduističkih svetinja u svijetu. Iako su u Hramu dozvoljene posete samo stanovništvu hiduističke veroispovesti,posetioci mogu jasno videti hram i aktivnosti koje se odvijaju unutar, od istočne obale rijeke Bagmati.
Kasnije popodne posjetite trg Patan Durbar. Patan je poznat po muzeju, hramovima i vrhunskom zanatstvu svojih zanatlija. Trg Patan Durbar je bio priznat kao jedna od najboljih urbanih ulica na svetu.

Dan 3. Sreda: Dan u Kathmandu
Posle doručka posjetite Svajambhunath Stupa, jednu od najstarijih budističkih svetilište na svijetu, stara više od 2500 godina. Smešten na brežuljku, 3 km zapadno od Katmandu, ovo je jedno od najsvetlijih budističkih mesta u Nepalu.
Ovog popodneva posjetite Kathmandu Durbar Trg, istorijsko mjesto nepalskog kraljevstva izgrađenog između XII i XVIII vijeka. Trg Durbar je poznat po svojoj izuzetnoj arhitekturi, muzejima, hramovima i umjetničkim ukrasima. Dobijate priliku da ovde kupite i neke zanimljive suvenire .
Fakultativno: Opcija za večeru sa kulturnim performansama: U večernjim časovima imate mogućnost da uživate u tradicionalnoj nepalskoj kuhinji sa kulturnim nastupima u lokalnom restoranu. Odličan način da se oprostite sa domaćinima Nepala! (uz doplatu)

Dan 4. Četvrtak: Let Kathmandu – Varanasi
Uživajte u jutarnjim satima u Kathmanduu.
Fakultativno: Panoramski let nad Mount Everest: Nepal nudi jedinstveno iskustvo planinskih letova nad najvišim vrhom na svetu, Mount Everest. Uživajte u spektakularnim pogledom na sniježni deo Mount Everest i Himalaja, svako sa svog sedišta. Svako sedište ima pogled kroz prozor . Trajanje  od jednog sata (uz doplatu).
Poslepodne transfer na aerodrom za let do Varanasija, duhovnog centra Indije (takođe poznatog kao Kaši i Benaras).
Po dolasku u Varanasi posjetite Sarnath, mjesto gdje je Lord Buddha davao svoju prvu propoved. Sarnath je bila poznata škola učenja od VI do XII vijeka. Ashotski stub Sarnath je nacionalni grb Indije. Posetite ruševine, stupu, budistički hram i Muzej Sarnath

Dan 5. Petak: Dan u Varanasi
Uživajte u ranoj jutarnjoj vožnji brodom na Gangesu Svete reke. Pogledajte “kupatila” u kojima se hiljade hodočasnika poklonilo Bogu Sunca tako što su se potopili u svete vode reke Ganga i “goruće gatove” u kojima se obavljaju kremacije.
Vratite se u hotel za doručak i uživajte u popodnevnim zabavama.
Doživite večernju vožnju rikšama do gatova kako biste uživali u velikoj ceremoniji “Aarti” koju sveštenici svakodnevno  održavaju pri zalasku sunca . Mladi sveštenici obavljaju ceremoniju ritalnim pokretima, obožavajući reku boginju tamjana, cveća i zemaljskih lampi.

Dan 6. Subota: Let Varanasi – Khajuraho
Posle doručka transfer do aerodroma za let do Khajuraha – svetske baštine UNESCO-a u centralnoj Indiji, poznatom po svojim erotičnim vaskularnim hramovima.
Po dolasku u Khajuraho, prijavite se u svoj hotel i osvežite se. Danas posetite očaravajuće hramove Khajuraha sa skulpturama koje privlače inspiraciju iz drevne umjetnosti Kama sutra. Khajuraho Temples su izgrađeni od kraljeva Chandela između 950. i 1050. godine.
Uživajte u večernjim časovima u Khajurahu.
Opcija gledanja poznatog plesa u Khajurahu: Uživajte u večeri gledajući živu indijsku klasičnu plesnu predstavu u auditorijumu u Khajurahu (uz doplatu ).
Opcija za gledanje čuvenog Sound and Light Shova u Khajurahu: Uživajte u  spektakularanim efektima zvucima predstave u istorijskim hramovima Khajuraha (uz doplatu).

Dan 7. Nedelja: Vožnja Khajuraho – Jhansi preko Orchha [195 Kms / 4.5Hrs]
Vozom Jhansi – Agra
Nakon doručka kratka vožnja do Orchhe, srednjovekovnog grada poznatog po palati i hramovima. Pored poznatih obeležja kao što su Jahangir Mahal i Hram Lakmi Naraian, grad je prepun i fascinantnim spomenicima. Uživajte u popodnevnoj turneji Orchhe.
Posle podne transfer do železničke stanice Jhansi. Putovanje vozom do Agre, grada svetskog poznatog Tadž Mahala. Po dolasku u Agru transfer do hotela i boravak od 2 noći.

Dan 8. Ponedeljak: Dan u Agri
Ovog jutra svedočite nadrealističkim pogledom na Tadž Mahal. Uđite u ovaj večni simbol ljubavi i uživajte u jedinstvenom dizajnu i simetriji koji se rimuju kao pesma napisana u mermeru. Tadž Mahal je ekstravagantno prikazivanje ljubavi koju je izgradio Šah Jahan u znak sjećanja na njegovu voljenu suprugu Mumtaz Mahal.
Sledi poseta prelepoj tvrđavi Agra, izgrađene crvenim peščanim kamenjem, koja obuhvata velelepne palate, dvorane za javnu i privatnu publiku i prelepe baste.
Fakultativno: Uveče imate mogućnost gledanja uživo pozorišne predstave koja će vas uvesti u priču Tadž Mahala. Gledajte spektakularne performanse – “Mohabbat Taj – Saga ljubavi”, postavljajući najveću repliku Tadž Mahala i izvodeći legendu o ljubavi koja je stvorila ovaj veličanstveni mauzolej (uz doplatu).

Dan 9. Utorak: Agra – Jaipur [240 Kms / 5 Hrs]
Posle doručka, krenite u lagodnu vožnju do Džajpura – zemlje Radžputova. Džajpur je bogatstvo boja, plesa i tradicionalnih umetnosti i zanata poznat kao “Pink City”. Džajpur je dom drevnih utvrđenja , palata i jedan je od planski izgrađenih gradova Indije.
Na putu do Džajpura posetite Fatehpur Sikri glavni grad Mugalskog carstva u 16. veku. Po dolasku smeštaj u hotelu za boravak u trajanju od 2 noći. Uživajte u večernjim časovima u Džajpuru.
Fakultativno: Večeras imate mogućnost da saznate više o lokalnom načinu života i kulturi Indije na večeri u indijskoj kući. Provedite vreme razgovarajući sa svojim domaćinima i saznajte njihov način života. Možete se takođe opredeliti i za jedinstvenu priliku da uđete u indijsku kuhinju i naučite kulinarske i praktične savete o indijskoj kuhinji (uz doplatu).

Dan 10. Sreda: Dan u Jaipur
Posle doručka poseta Amberskoj tvrđavi, koja je sagrađena u 16.veku. Vožnja na slonovima će vam pomoći da stignete do tvrđave,a možete izabrati i vožnju džipovima do tvrđave.
Ovog popodneva poseta kompleksu “City Palace” sa svojim muzejima i Jantar Mantar drevnom astronomskom opservatorijom i Hava Mahal (Palace of Winds) sagrađenom u 18. veku. Ova palata sa bezbroj prozora i ekraniziranim balkonima posebno je izgrađena da bi žene kraljevske porodice posmatrale grad i procesije skrivene od pogleda građana.
Kasnije istražite mnogobrojne aspekte zanata Jaipuria kao što je izrada dragulja, keramike,, šarenih vezenih tkanina sa ogledalima, tkanih tepiha itd. – gledajte umetnike na poslu i uživajte u kupovini suvenira u ovom živopisnom gradu Jaipuru.

Dan 11. Četvrtak: Jaipur – Delhi [260 Kms / 6 Hrs]
Nakon doručka, vozite se do Delija, glavnog grada Indije. Po dolasku u Delhi, pređite u svoj hotel i osvežite se.
Poslepodne posjetite Kutab Minar, odličan primer indo-islamske arhitekture. Uživajte u  večerima Delhija

Dan 12. Petak: Dan u Delhi
Nakon doručka, vozite se do stareg dela Delhija, šetajući kroz prometne ulice Chandni Chovka, da posetite Jama Masjid, najveću džamiju u Indiji. Takođe vozite pored prekrasne Crvene tvrđave i zaustavite pogled na Indijskoj kapiji, predsjedničkoj kući, Parlamentu i drugim zgradama sekretarijata vlade Lutijenskog Delija. Zatim posjetite Gurudvara Bangla Sahib, sikh hram sa zlatnom kupolom, koji je još uvijek aktivan.
Kasnije ćete biti prebačeni na Međunarodni aerodrom da biste uhvatili svoj let kući.

FDT 9 – Biseri Nepala i Severne Indije   SVAKOG PONEDELJKA
Kathmandu (3) – Varanasi (2) – Khajuraho (1) – Agra (2) – Jaipur (2) – Delhi (1)
CENA PO OSOBI U DVOKREVETNIM SOBAMA U AMERIČKIM DOLERIMA   4* 3*
Cena po osobi u dvokrevetnim sobama $1,350 $1,220
Doplata za jednukrevetnu sobu $360 $230
Doplata za ulaznice $110 $110
Doplata za avio kartu Kathmandu – Varanasi – Khajuraho $310 $310
[Cena avio karte je indikativna – mogće izmene za vreme izdavanje]

Uključuje/Isključuje

UKLJUČUJE:

# Smeštaj u dvokrevetnim sobama
# Doručak –  švedski sto u svim hotelima.
# Asistencija i pomoć prilikom dolaska i odlaska
# Klimatizovana vozila za sve transfere, izlete i obilaske
# Vodič na engleskom jeziku za sve izlete i razgledanja.
# Sve važeće lokalene takse u Indiji

ISKLJUČUJE
# Troškovi lične prirode poput, telefona, naknade za korišćenje kamere na

spomenicima, medicinske troškove, takse na aerodromu
# Lokalna plaćanja kao što su bakšis itd.
# Ulaznice za posete spomenicima i ostale vožnje citirane kao dodatak
# Domaće / međunarodne avio karte
# Troškove za Indijsku vizu
# Fakultativne izlete, kao što je navedeno u itinereru
# Bilo koje druge usluge koje nisu navedene gore kao uključeno

POSEBNE NAPOMENE
# Taj Mahal je zatvoren u petak
# Domaći letovi u Indiji ograničavaju prtljag do 15 kg za check-in i 07 kg za ručni prtljag
# Prijava u hotelima obično je 14: 00 č / 12: 00 č (Check-in/Check-out)
# Cena uključuje samo stavke navedene u itinereru
# Cena je izražena po osobi, u američkim dolarima, u dvokrevtnim sobama
# U slučaju bilo kakvih značajnih promena ili fluktuacija devize ili izmjena u porezima, ili bilo kakvog povećanja cene goriva, zadržavamo pravo da prilagodimo cenu putovanja prema tome.
U slučaju bilo kakvog otkaza, odstupanja ili kašnjenja zbog vremenskih uslova, saobraćaja, političkih uslova i / ili drugih događaja više sile, ponudićemo alternative uzimajući u interes klijenta i uz odobrenje klijenta. Ukoliko takvi alternativni aranžmani imaju dodatne troškove, isti će snositi klijent. Klijent neće imati pravo na povraćaj za bilo kakvo propušteno razgledanje koje proizilazi iz događaja koji su izvan naše kontrole.

Brza pretraga

Back to Top