• Home
  • /
  • Biseri Radžastana
Biseri Radžastana

Biseri Radžastana

Polasci svake Subote

Itinerer:    Delhi (1) – Agra (2) – Jaipur (2) – Jodhpur (2) – Udaipur (2) – Delhi

09 noći / 10 dana

Dan 1. Subota: Dolazak u Delhi
Po dolasku u glavni grad Indije, naš predstavnik ce vas sačekati i nakon tople dobrodošlice bićete prevezeni do vašeg hotela. Noćenje.

Day 2. Nedelja: Delhi – Agra [205 Kms / 4 Hrs]
Jutros, otkrijte istoriju i nasledstvo Delhija, posjet Kutab Minar, finom primeru indo-islamske arhitekture. Vožnja do starog dela grada, šetnja kroz prometne ulice Chandni Chovka do Jame Masjid najveće džamije u Indiji., prolazite pored prekrasne Crvene tvrđave, Indijske kapije, predsedničke kuće, parlamenta i drugih zgrada Vladinog sekretarijata Delhija.
U popodnevnim satima krenite na svoj put do Agre, grada svetski poznatog Tadž Mahala.
Po dolasku u Agru, smeštaj u hotelu.i noćenje

Dan 3. Ponedeljak: Dan u Agri
Ovog jutra svedočite nadrealističkim pogledom na Tadž Mahal. Uđite u ovaj večni simbol ljubavi i uživajte u jedinstvenom dizajnu i simetriji koji se rimuju kao pesma napisana u mermeru. Tadž Mahal je ekstravagantno prikazivanje ljubavi koju je izgradio Šah Jahan u znak sjećanja na njegovu voljenu suprugu Mumtaz Mahal.
Sledi poseta prelepoj tvrđavi Agra, izgrađene crvenim peščanim kamenjem, koja obuhvata velelepne palate, dvorane za javnu i privatnu publiku i prelepe baste.
Fakultativno: Uveče imate mogućnost gledanja uživo pozorišne predstave koja će vas uvesti u priču Tadž Mahala. Gledajte spektakularne performanse – “Mohabbat Taj – Saga ljubavi”, postavljajući najveću repliku Tadž Mahala i izvodeći legendu o ljubavi koja je stvorila ovaj veličanstveni mauzolej (uz doplatu)

Dan 4. Utorak: Agra – Jaipur [240 Kms / 5 Hrs]
Posle doručka, krenite u lagodnu vožnju do Džajpura – zemlje Radžputova. Džajpur je bogatstvo boja, plesa i tradicionalnih umetnosti i zanata poznat kao “Pink City”. Džajpur je dom drevnih utvrđenja , palata i jedan je od planski izgrađenih gradova Indije.
Na putu do Džajpura posetite Fatehpur Sikri glavni grad Mugalskog carstva u 16. veku. Po dolasku smeštaj u hotelu za boravak u trajanju od 2 noći. Uživajte u večernjim časovima u Džajpuru.
Fakultativno: Večeras imate mogućnost da saznate više o lokalnom načinu života i kulturi Indije na večeri u indijskoj kući. Provedite vreme razgovarajući sa svojim domaćinima i saznajte njihov način života. Možete se takođe opredeliti i za jedinstvenu priliku da uđete u indijsku kuhinju i naučite kulinarske i praktične savete o indijskoj kuhinji (uz doplatu).

Dan 5. Sreda: Dan u Jaipur
Posle doručka poseta Amberskoj tvrđavi, koja je sagrađena u 16.veku. Vožnja na slonovima će vam pomoći da stignete do tvrđave,a možete izabrati i vožnju džipovima do tvrđave.
Ovog popodneva poseta kompleksu “City Palace” sa svojim muzejima i Jantar Mantar drevnom astronomskom opservatorijom i Hava Mahal (Palace of Winds) sagrađenom u 18. veku. Ova palata sa bezbroj prozora i ekraniziranim balkonima posebno je izgrađena da bi žene kraljevske porodice posmatrale grad i procesije skrivene od pogleda građana.
Kasnije istražite mnogobrojne aspekte zanata Jaipuria kao što je izrada dragulja, keramike,, šarenih vezenih tkanina sa ogledalima, tkanih tepiha itd. – gledajte umetnike na poslu i uživajte u kupovini suvenira u ovom živopisnom gradu Jaipuru.

Dan 6. Četvrtak: Jaipur – Jodhpur [330 Kms / 7 Hrs]
Posle laganog doručka, krenite u vožnju do Jodhpura, grada okruženog visokim kamenim zidovima sa sedam kapija i nekoliko bastiona. Ovaj drugi po veličini grad Radžastan je osnovao Rao Jodha u 1459 A.D.
Po dolasku u Jodhpur, prijavite se u svoj hotel. Uživajte u večernjim časovima u Jodhpur-u.

Dan 7. Petak: Dan u Jodhpur
Ovog jutra posjetite tvrđavu tvrđavu Mehrangarh i velike palače unutar tvrđave – Moti Mahal, Sheesh Mahal, Phool Mahal, Sileh Khana i Daulat Khana, koji su impresivni primjeri arhitektonske izvrsnosti. Blizu tvrđavog kompleksa nalazi se Jasvant Thada, i grupa kraljevskih kovanica od belog mermera.
Opcija za Village Jeep Safari: Kasnije ovog popodneva, imate mogućnost da doživite džip safari u obližnjim selima, kako biste dobili osećaj za lokalni način života seljana Rajasthani. Dobijate priliku da posmatrate seoski stil života i interakciju sa seljanima, pastirima, poljoprivrednicima i tkivima regiona (uz doplatu).

Day 8. Subota: Jodhpur – Udaipur [280 Kms / 5.5 Hrs]
Nakon doručka, vozite do Udaipur na putu posjetiti poznate Jain Temples u Ranakpur. Sagrađeni u 15. veku, hramovi Ranakpur su jedan od najvećih hramova Džain u Indiji. Hramovi su poznati po svojoj arhitekturi, velikim strukturama i izvanrednim skulpturama.
Nastavite vožnju do Udaipur, mirnog grada smeštenog u scenskoj dolini brda Aravalli, okruženo tri jezera – jezero Pichola, Fateh Sagar i Udai Sagar. Po dolasku u Udaipur, prijavite se u svoj hotel za boravak od 2 noći.

Dan 9. Nedelja: Dan u Udaipur
Posle doručka posetite Gradsku palaču iz 16. veka, jedan od najvećih palačkih kompleksa u Radžastanu, koji obuhvata rezidenciju današnjih Maharaja, baštinskih hotela, muzeja i galerija, dvorišta i salu za prijem, gde se kraljevski događaji održavaju i danas; Hram Jagdish, hram Indo Arian iz 17. veka posvećen Gospodinu Višnuu (Lakmi Naraian), čuvaru Svemira; Saheliion-Ki-Bari, bašta čestitki, sa lepim zelenim travnjacima, cvetnim krevetima, bazenima vode, mermernim slonovima i fontanim pticama.
Iskustva vezane za kulturu:
Opcija za ekskurziju u Hramove Eklingija i Nagde, praćena visokim čajem u Devigarhu: Imate mogućnost da posetite najpoznatije hramove Rajastana. Smješten u gradu Eklingji (Kailashpuri), mjesto je dobilo svoje ime iz hrama. Eklingji & Nagda Temples se nalaze na udaljenosti od 22 km severno od Udaipur. Nakon hramske posete, odvezite se do veličanstvene palate Fort Devigarh – ovde imate mogućnost da uživate u džip safari kroz lokalne sela i uživate u visokom čaju u dvorištu tvrđave. (uz doplatu)
Opcija za krstarenje brodom na jezeru Pichola, Udaipur: Uživajte u večernjem krstarenju brodom na mirnom jezeru Pichola (uz doplatu i pod vodom)

Dan 10. Ponedeljak: Let Udaipur – Delhi (DEPARTURE)
Uživajte u jutarnjim časovima. Ovog popodneva ćete biti prebačeni na aerodrom da biste se ukrcali na vaš let za Delhi, gde ćete biti prebačeni na međunarodni aerodrom da biste uhvatili svoj međunarodni let kući.

FDT 3 – Biseri Radžastana SVAKE SUBOTE
Delhi (1) – Agra (2) – Jaipur (2) – Jodhpur (2) – Udaipur (2) – Delhi
CENA PO OSOBI U DVOKREVETNIM SOBAMA U AMERIČKIM DOLARIMA 4* 3*
Cena aranžmana po osobi $855 $755
Doplata za jednokrevetnu sobu $260 $160
Ulaznice I ostale vožnja po osobi $120 $120
Avio karta za Udaipur – Delhi $95 $95
(Cena avio karte je indikativan. Podležen promeni u slučaju prevoznik promeni cenu)

Uključuje/Isključuje

UKLJUČUJE:

# Smeštaj u dvokrevetnim sobama
# Doručak –  švedski sto u svim hotelima.
# Asistencija i pomoć prilikom dolaska i odlaska
# Klimatizovana vozila za sve transfere, izlete i obilaske
# Vodič na engleskom jeziku za sve izlete i razgledanja.
# Sve važeće lokalene takse u Indiji

ISKLJUČUJE
# Troškovi lične prirode poput, telefona, naknade za korišćenje kamere na

spomenicima, medicinske troškove, takse na aerodromu
# Lokalna plaćanja kao što su bakšis itd.
# Ulaznice za posete spomenicima i ostale vožnje citirane kao dodatak
# Domaće / međunarodne avio karte
# Troškove za Indijsku vizu
# Fakultativne izlete, kao što je navedeno u itinereru
# Bilo koje druge usluge koje nisu navedene gore kao uključeno

POSEBNE NAPOMENE
# Taj Mahal je zatvoren u petak
# Domaći letovi u Indiji ograničavaju prtljag do 15 kg za check-in i 07 kg za ručni prtljag
# Prijava u hotelima obično je 14: 00 č / 12: 00 č (Check-in/Check-out)
# Cena uključuje samo stavke navedene u itinereru
# Cena je izražena po osobi, u američkim dolarima, u dvokrevtnim sobama
# U slučaju bilo kakvih značajnih promena ili fluktuacija devize ili izmjena u porezima, ili bilo kakvog povećanja cene goriva, zadržavamo pravo da prilagodimo cenu putovanja prema tome.
U slučaju bilo kakvog otkaza, odstupanja ili kašnjenja zbog vremenskih uslova, saobraćaja, političkih uslova i / ili drugih događaja više sile, ponudićemo alternative uzimajući u interes klijenta i uz odobrenje klijenta. Ukoliko takvi alternativni aranžmani imaju dodatne troškove, isti će snositi klijent. Klijent neće imati pravo na povraćaj za bilo kakvo propušteno razgledanje koje proizilazi iz događaja koji su izvan naše kontrole.

Brza pretraga

Back to Top