• Home
  • /
  • Kulturna baština severne Indije
Kulturna baština severne Indije

Kulturna baština severne Indije

Polasci svake srede

Itinerer: Delhi (1) – Varanasi (2) – Khajuraho (1) – Agra (2) – Jaipur (2) – Delhi (1)
09 noči / 10 dana


Dan 1. Sreda: Dolazak u Delhi
Po dolasku u glavni grad Indije, naš predstavnik ce vas sačekati i nakon tople dobrodošlice bićete prevezeni do vašeg hotela. Noćenje.

Dan 2. Četvrtak: Let Delhi – Varanasi
Rano jutarnji transfer na aerodrom za let u Varanasi, duhovnu prestonicu Indije (poznatije i kao Kashi i Benaras).
Po dolasku posjetite Sarnath, mjesto gdje je Lord Buddha davao svoju prvu propoved. Sarnath je bila poznata škola učenja od VI veka do XII veka. Ashokin stub u Sarnath je nacionalni grb Indije. Posetite ruševine, stupu, budistički hram i Muzej Sarnath. Noćenje.

Dan 3. Petak: Dan u Varanasi
Uživajte u ranom jutarnjem vožnji brodom na Gangu Svete reke. Pogledajte ritualno kupaje u kojima se hiljade hodočasnika poklonilo Bogu Sunca tako što su se potopili u svete vode reke Ganga i “goruće gatove” u kojima se vode kremacije.
Vratite se u hotel za doručak i uživajte u popodnevnim zabavama.
Doživite večernju vožnju rikšom do gatova kako biste uživali u velikoj ceremoniji “Aarti” koja se svakodnevno održava na zalasku sujce. Mladi sveštenici su se suočili sa naizgled koreografskim pokretima, obožavajući reku boginju tamjana, cveća i zemaljskih lampe. Noćenje.

Dan 4. Subota: Let Varanasi – Khajuraho
Posle laganog doručka, transfer do aerodroma za let do Khajuraha – svetske baštine UNESCO-a u centralnoj Indiji, poznatom po svojim erotičnim vaskularnim hramovima.
Po dolasku u Khajuraho, smeštaj u hotel i osvežite se. Danas posetite očaravajuće hramove Khajuraha sa skulpturama koje privlače inspiraciju iz drevne umjetnosti Kama sutra. Khajuraho Temples su izgrađeni od kralja Chandela između 950. i 1050. godine.
Uživajte u večernjim časovima u Khajurahu.
Fakultativo: Gledanja poznatog plesa šou Khajuraho: Uživajte u večeri gledajući živu indijsku klasičnu plesnu kultativnu predstavu u auditorijumu u Khajurahu (uz doplatu i pod uslovima rada šoua)
Fakultativno: Mogućnost gledanja čuvenog Sound and Light Show u Khajurahu: Uživajte u večeri gledajući spektakularnu zvučnu i svetlenu emisiju u istorijskim hramovima Khajuraha (uz doplatu i podložnu operaciji emisije)

Dan 5. Nedelja: Vožnla Khajuraho-Jhansi preko Orchha [195 Kms/4.5 h] Voz Jhansi – Agra
Nakon doručka, krenite na kratko vožnju do Orchhe, srednjovekovnog grada poznatog po palati i hramovima. Pored poznatih obeležja kao što su Jahangir Mahal i Hram Lakšmi Narajan, grad je popunjen fascinantnim svetinjama i spomenicima. Uživajte u popodnevnoj turneji Orchhe.
Kasnije, vožnja do železničke stanice Jhansi. Voz do Agre, grada svetskog poznatog Tadž Mahala. Po dolasku u Agra, bićete prebačeni u svoj hotel za boravak od 2 noći.

Dan 6. Ponedeljak: Dan u Agri
Ovog jutra svedočite nadrealističkim pogledom na Tadž Mahal. Uđite u ovaj večni simbol ljubavi i uživajte u jedinstvenom dizajnu i simetriji koji se rimuju kao pesma napisana u mermeru. Tadž Mahal je ekstravagantno prikazivanje ljubavi koju je izgradio Šah Jahan u znak sjećanja na njegovu voljenu suprugu Mumtaz Mahal.
Sledi poseta prelepoj tvrđavi Agra, izgrađene crvenim peščanim kamenjem, koja obuhvata velelepne palate, dvorane za javnu i privatnu publiku i prelepe baste.
Fakultativno: Uveče imate mogućnost gledanja uživo pozorišne predstave koja će vas uvesti u priču Tadž Mahala. Gledajte spektakularne performanse – “Mohabbat Taj – Saga ljubavi”, postavljajući najveću repliku Tadž Mahala i izvodeći legendu o ljubavi koja je stvorila ovaj veličanstveni mauzolej (uz doplatu)

Day 7. Utorak: Agra – Jaipur [240 Kms / 5 Hrs]
Posle doručka, krenite u lagodnu vožnju do Džajpura – zemlje Radžputova. Džajpur je bogatstvo boja, plesa i tradicionalnih umetnosti i zanata poznat kao “Pink City”. Džajpur je dom drevnih utvrđenja , palata i jedan je od planski izgrađenih gradova Indije.
Na putu do Džajpura posetite Fatehpur Sikri glavni grad Mugalskog carstva u 16. veku. Po dolasku smeštaj u hotelu za boravak u trajanju od 2 noći. Uživajte u večernjim časovima u Džajpuru.
Fakultativno: Večeras imate mogućnost da saznate više o lokalnom načinu života i kulturi Indije na večeri u indijskoj kući. Provedite vreme razgovarajući sa svojim domaćinima i saznajte njihov način života. Možete se takođe opredeliti i za jedinstvenu priliku da uđete u indijsku kuhinju i naučite kulinarske i praktične savete o indijskoj kuhinji (uz doplatu).

Day 8. Sreda: Dan u Jaipur
Posle doručka poseta Amberskoj tvrđavi, koja je sagrađena u 16.veku. Vožnja na slonovima će vam pomoći da stignete do tvrđave,a možete izabrati i vožnju džipovima do tvrđave.
Ovog popodneva poseta kompleksu “City Palace” sa svojim muzejima i Jantar Mantar drevnom astronomskom opservatorijom i Hava Mahal (Palace of Winds) sagrađenom u 18. veku. Ova palata sa bezbroj prozora i ekraniziranim balkonima posebno je izgrađena da bi žene kraljevske porodice posmatrale grad i procesije skrivene od pogleda građana.
Kasnije istražite mnogobrojne aspekte zanata Jaipuria kao što je izrada dragulja, keramike,, šarenih vezenih tkanina sa ogledalima, tkanih tepiha itd. – gledajte umetnike na poslu i uživajte u kupovini suvenira u ovom živopisnom gradu Jaipuru.

Day 9. Četvrtak: Jaipur – Delhi [260 Kms / 6 Hrs]
Nakon doručka, vozi se do Delija, glavnog grada Indije. Po dolasku u Delhi, pređite u svoj hotel i osvežite se.
Poslepodne posjetite Kutab Minar, odličan primer indo-islamske arhitekture. Uživajte u večernjim večerima u Delhiju.

Day 10. Petak: Dan u Delhi
Jutros, otkrijte istoriju i nasledstvo Delhija, posjet Kutab Minar, finom primeru indo-islamske arhitekture. Vožnja do starog dela grada, šetnja kroz prometne ulice Chandni Chovka do Jame Masjid najveće džamije u Indiji., prolazite pored prekrasne Crvene tvrđave, Indijske kapije, predsedničke kuće, parlamenta i drugih zgrada Vladinog sekretarijata Delhija.
Kasnije odlazak na Međunarodni aerodrom u Delhi i povratak kuci.

FDT 10 – Kulturna baština severne Indije   Svake srede
Delhi (1) – Varanasi (2) – Khajuraho (1) – Agra (2) – Jaipur (2) – Delhi (1)
CENA PO OSOBI U DVOKREVETNIM SOBAMA U AMERIČKIM DOLERIMA   4* 3*
Cena po osobi u dvokrevetnim sobama $910 $815
Doplata za jednukrevetnu sobu $235 $170
Doplata za ulaznice $110 $110
Doplata za avio kartu Delhi – Varanasi – Khajuraho   $185 $185
[Cena avio karte je indikativna – mogće izmene za vreme izdavanje]

Uključuje/Isključuje

 UKLJUČUJE:

# Smeštaj u dvokrevetnim sobama
# Doručak –  švedski sto u svim hotelima.
# Asistencija i pomoć prilikom dolaska i odlaska
# Klimatizovana vozila za sve transfere, izlete i obilaske
# Vodič na engleskom jeziku za sve izlete i razgledanja.
# Sve važeće lokalene takse u Indiji

ISKLJUČUJE
# Troškovi lične prirode poput, telefona, naknade za korišćenje kamere na

spomenicima, medicinske troškove, takse na aerodromu
# Lokalna plaćanja kao što su bakšis itd.
# Ulaznice za posete spomenicima i ostale vožnje citirane kao dodatak
# Domaće / međunarodne avio karte
# Troškove za Indijsku vizu
# Fakultativne izlete, kao što je navedeno u itinereru
# Bilo koje druge usluge koje nisu navedene gore kao uključeno

POSEBNE NAPOMENE
# Taj Mahal je zatvoren u petak
# Domaći letovi u Indiji ograničavaju prtljag do 15 kg za check-in i 07 kg za ručni prtljag
# Prijava u hotelima obično je 14: 00 č / 12: 00 č (Check-in/Check-out)
# Cena uključuje samo stavke navedene u itinereru
# Cena je izražena po osobi, u američkim dolarima, u dvokrevtnim sobama
# U slučaju bilo kakvih značajnih promena ili fluktuacija devize ili izmjena u porezima, ili bilo kakvog povećanja cene goriva, zadržavamo pravo da prilagodimo cenu putovanja prema tome.
U slučaju bilo kakvog otkaza, odstupanja ili kašnjenja zbog vremenskih uslova, saobraćaja, političkih uslova i / ili drugih događaja više sile, ponudićemo alternative uzimajući u interes klijenta i uz odobrenje klijenta. Ukoliko takvi alternativni aranžmani imaju dodatne troškove, isti će snositi klijent. Klijent neće imati pravo na povraćaj za bilo kakvo propušteno razgledanje koje proizilazi iz događaja koji su izvan naše kontrole.

Brza pretraga

Back to Top