• Home
  • /
  • Taj Mahal & Pustine Rajasthana
Taj Mahal & Pustine Rajasthana

Taj Mahal & Pustine Rajasthana

Polasci svake Subote

Itierer:  Delhi (1) – Agra (2) – Jaipur (2) – Jodhpur (2) – Jaisalmer (2) – Bikaner (1) – Alsisar (1) – Delhi

11 noći / 12 dana

Dan 1. Subota:  Dolazak u Delhi

Po dolasku u glavni grad Indije, naš predstavnik ce vas sačekati i nakon tople dobrodošlice bićete prevezeni do vašeg hotela.  Noćenje.

Dan 2. Nedelja:  Delhi – Agra [205 Kms / 4 Hrs]

Jutros, otkrijte istoriju i nasledstvo Delhija, posjet Kutab Minar, finom primeru indo-islamske arhitekture. Vožnja do starog dela grada, šetnja kroz prometne ulice Chandni Chovka do Jame Masjid  najveće džamije u Indiji., prolazite pored prekrasne Crvene tvrđave, Indijske kapije, predsedničke kuće, parlamenta i drugih zgrada Vladinog sekretarijata Delhija.
U popodnevnim satima krenite na svoj put do Agre, grada svetski poznatog Tadž Mahala.
Po dolasku u Agru, smeštaj u hotelu.i noćenje

Dan 3. Ponedeljak:   Dan u Agri

Ovog jutra svedočite nadrealističkim pogledom na Tadž Mahal. Uđite u ovaj večni simbol ljubavi i uživajte u jedinstvenom  dizajnu i simetriji koji se rimuju kao pesma napisana u mermeru. Tadž Mahal je ekstravagantno prikazivanje ljubavi  koju je izgradio Šah Jahan u znak sjećanja na njegovu voljenu suprugu Mumtaz Mahal.
Sledi  poseta prelepoj tvrđavi Agra, izgrađene crvenim peščanim kamenjem, koja obuhvata velelepne palate, dvorane za javnu i privatnu publiku i prelepe baste.

Fakultativno: Uveče imate mogućnost gledanja uživo pozorišne predstave koja će vas uvesti u priču Tadž Mahala. Gledajte spektakularne performanse – “Mohabbat Taj – Saga ljubavi”, postavljajući najveću repliku Tadž Mahala i izvodeći legendu o ljubavi koja je stvorila ovaj veličanstveni mauzolej (uz doplatu)

Dan 4. Utorak:  Agra – Jaipur  [240 Kms / 5 Hrs]

Posle doručka, krenite u lagodnu vožnju do Džajpura – zemlje Radžputova. Džajpur je bogatstvo boja, plesa i tradicionalnih umetnosti i zanata poznat kao “Pink City”. Džajpur je dom drevnih utvrđenja , palata i jedan je od planski izgrađenih gradova Indije.
Na putu do Džajpura posetite Fatehpur Sikri glavni grad Mugalskog carstva u 16. veku. Po dolasku smeštaj u hotelu za boravak u trajanju od 2 noći. Uživajte u večernjim časovima u Džajpuru.

Fakultativno: Večeras imate mogućnost da saznate više o lokalnom načinu života i kulturi Indije na večeri u indijskoj kući. Provedite vreme razgovarajući sa svojim domaćinima i saznajte  njihov način života. Možete se takođe opredeliti i za jedinstvenu priliku da uđete u indijsku kuhinju i naučite kulinarske i praktične savete o indijskoj kuhinji (uz doplatu).

Dan 5. Sreda:  Dan u Jaipur

Posle doručka, krenite u lagodnu vožnju do Džajpura – zemlje Radžputova. Džajpur je bogatstvo boja, plesa i tradicionalnih umetnosti i zanata poznat kao “Pink City”. Džajpur je dom drevnih utvrđenja , palata i jedan je od planski izgrađenih gradova Indije.
Na putu do Džajpura posetite Fatehpur Sikri glavni grad Mugalskog carstva u 16. veku. Po dolasku smeštaj u hotelu za boravak u trajanju od 2 noći. Uživajte u večernjim časovima u Džajpuru.

Fakultativno: Večeras imate mogućnost da saznate više o lokalnom načinu života i kulturi Indije na večeri u indijskoj kući. Provedite vreme razgovarajući sa svojim domaćinima i saznajte  njihov način života. Možete se takođe opredeliti i za jedinstvenu priliku da uđete u indijsku kuhinju i naučite kulinarske i praktične savete o indijskoj kuhinji (uz doplatu).

Dan 6. Četvrtak: Jaipur – Jodhpur [330 Kms / 7 Hrs]

Posle doručka, vožnja do Jodhpura, grada okruženog visokim kamenim zidovima sa sedam kapija i nekoliko bastiona. Ovaj je drugi po veličini grad Radžastan je osnovao Rao Jodha u 1459 A.D.
Po dolasku u Jodhpur smeštaj u hotel. Uživajte u večernjim časovima u Jodhpur-u.

Dan 7. Petak:  Dan u Jodhpur

Ovog jutra posjetite tvrđavu tvrđavu Mehrangarh i velike palače unutar tvrđave – Moti Mahal, Sheesh Mahal, Phool Mahal, Sileh Khana i Daulat Khana, koji su impresivni primjeri arhitektonske izvrsnosti. Blizu tvrđavog kompleksa nalazi se Jasvant Thada, i grupa kraljevskih kovanica od belog mermera.

Opcija za Village Jeep Safari: Kasnije ovog popodneva, imate mogućnost da doživite džip safari u obližnjim selima, kako biste dobili osećaj za lokalni način života seljana Rajasthani. Dobijate priliku da posmatrate seoski stil života i interakciju sa seljanima, pastirima, poljoprivrednicima i tkivima regiona (uz doplatu).

Dan 8. Suota:  Jodhpur – Jaisalmer [285 Kms / 6 Hrs]

Posle laganog jutra u Jodhpuru, odvezite se do Džajzalmera, daleko zapadno u pustinju Tara. Ova pustinjačka tvrđava je jedan od najstrotnijih i neobičnih gradova Rajastana.

Po dolasku u Džajzalmer, prijavite se u svoj hotel za boravak od 2 noći. Veče u slobodno vreme u Džajzalmeru.

Dan 9. Nedelja:  Dan u Jaisalmer

Nakon doručka, uživajte u obilasku Džajzalmera, posjetite tvrđavu i havelis (vile) u starom gradu i lagano hodajte kroz lavirint lavirint ulica unutar tvrđave. Takođe posetite Jain Temples unutar tvrđave.

Uživajte u popodnevnim zabavama.

Opcija za Safet safari kamena, kulturne predstave i večere: Uživajte u večernjim safirima sunca kamenju na peščane dine Sam, uz kulturne performanse i večeru u pustinjama Džajsalmera (uz nadoplatu i podložne vremenskim uslovima).

Opcija za Dan Dunja Dan Dunja Safari: Započeli smo put od Džajsalmera, vožnjom od 4 VD-a za oko 30 km prema peskovitim dunama Sama, i zaustaviti na najbližoj tački pustinje da deflacioniraju gume. Zatim pređemo na Sam Sand Dunes, gde doživljavate uzbuđenje vozačke vožnje valjka na zlatnim peščanim dunjama. Zaustavljamo između njih da fotografišemo, igramo na peščanim dunjama ili se divimo prirodnim lepotama pustinje, a zatim osvežavaju mineralnu vodu. Zatim nastavljamo putovanje i odlazimo u Village Heritage naselje u sredini dina. Po dolasku u selo, na raspolaganju vam je sledeće aktivnosti: Camel vožnja / vožnja kormila, Counter za bezalkoholna pića i vodu, Rajasthani Haljine (muškarci i žene) za fotografije. Hotel pokupite @ oko 09:00; Hotel pada @ oko 12:00

(uz doplatu i podložne vremenskim uslovima)

Opcija za večernje peskovane dunje Safari, nakon čega sledi večera i kulturne predstave: isto kao Dan Dunja Dunja Safari + Rajasthani Narodna muzika i ples koji stvaraju fascinantnu predstavu + Sunset pogleda iz pustinja Džajsalmera + Unlimited Hubbli Bubbli (Hooka) + Rahovita buffet večera. Hotel pokupi @ oko 15:30; Hotel ispustite @ oko 21:30

(uz nadoplatu i podložne vremenskim uslovima).

Dan 10. Ponedeljak:  Jaisalmer – Bikaner [330 Kms / 7 Hrs]

Posle ranog doručka, započnite vožnju do Bikanera, nekad glavnog trgovačkog mesta između Afrike, Zapadne Azije i Dalekog istoka. Grad je poznat po svojim umetnostima i najboljim kamilama na svetu.

Po dolasku u Bikaner, prijavite se u svoj hotel i osvežite se. Ovog popodneva, uživajte u vožnji od konja do starog grada gde posetite mnoge lepe zgrade i veličanstvenu junagarsku tvrđavu, ogromnu strukturu okruženu šljemom.

Dan 11. Utorak:  Bikaner – Alsisar [245 Kms / 6 Hrs]

Posle doručka, vozite se do Alsisara, neobičnog sela u srcu regiona Shekhavati. Alzisar ima neke od najljepših freske i obojene havelije u regionu i savršeno je mjesto za cijenjenje umjetnosti prošlosti.

Provedite popodne otkrivanje Alsisara i posjetite jedinstvene havelije regiona.

Dan 12. Sreda:   Alsisar – Delhi [240 Kms / 6 Hrs] (Odlazak)

Posle doručka transfer do Delhi, gde ćete biti prebačeni na međunarodni aerodrom da biste uhvatili svoj međunarodni let kući.

FDT 4  Taj Mahal & Pustinje Radžastana      SVAKE SUBOTE
Delhi (1) – Agra (2) – Jaipur (2) – Jodhpur (2) – Jaisalmer (2) – Bikaner (1) – Alsisar (1) – Delhi
CENA PO OSOBI U DVOKREVETNIM SOBAMA U AMERIČKIM DOLERIMA     4* 3*
Cena po osobi u dvokrevetnim sobama $1,240 $1,115
Doplata za jednukrevetnu sobu $325 $210
Doplata za ulaznice $135 $135

Uključuje/Isključuje

UKLJUČUJE:

# Smeštaj u dvokrevetnim sobama
# Doručak –  švedski sto u svim hotelima.
# Asistencija i pomoć prilikom dolaska i odlaska
# Klimatizovana vozila za sve transfere, izlete i obilaske
# Vodič na engleskom jeziku za sve izlete i razgledanja.
# Sve važeće lokalene takse u Indiji

ISKLJUČUJE
# Troškovi lične prirode poput, telefona, naknade za korišćenje kamere na

spomenicima, medicinske troškove, takse na aerodromu
# Lokalna plaćanja kao što su bakšis itd.
# Ulaznice za posete spomenicima i ostale vožnje citirane kao dodatak
# Domaće / međunarodne avio karte
# Troškove za Indijsku vizu
# Fakultativne izlete, kao što je navedeno u itinereru
# Bilo koje druge usluge koje nisu navedene gore kao uključeno

POSEBNE NAPOMENE
# Taj Mahal je zatvoren u petak
# Domaći letovi u Indiji ograničavaju prtljag do 15 kg za check-in i 07 kg za ručni prtljag
# Prijava u hotelima obično je 14: 00 č / 12: 00 č (Check-in/Check-out)
# Cena uključuje samo stavke navedene u itinereru
# Cena je izražena po osobi, u američkim dolarima, u dvokrevtnim sobama
# U slučaju bilo kakvih značajnih promena ili fluktuacija devize ili izmjena u porezima, ili bilo kakvog povećanja cene goriva, zadržavamo pravo da prilagodimo cenu putovanja prema tome.
U slučaju bilo kakvog otkaza, odstupanja ili kašnjenja zbog vremenskih uslova, saobraćaja, političkih uslova i / ili drugih događaja više sile, ponudićemo alternative uzimajući u interes klijenta i uz odobrenje klijenta. Ukoliko takvi alternativni aranžmani imaju dodatne troškove, isti će snositi klijent. Klijent neće imati pravo na povraćaj za bilo kakvo propušteno razgledanje koje proizilazi iz događaja koji su izvan naše kontrole.

Brza pretraga

Back to Top